Judo Promotion Twente

JBN Club van het Jaar

Judo Promotion Twente is tijdens de Tanita NK judo 2019 door Judo Bond Nederland uitgeroepen tot Club van het Jaar 2019. De club is per bus naar de Nederlandse kampioenschappen in Almere vervoerd en hoofdtrainer Ferry Evenberg en de leden van de club zijn tijdens het pauzeblok gehuldigd. Na ontvangst van het Club van het Jaar bord, uitgereikt door bestuurslid leden- en wedstrijdzaken Genio van Hoof, heeft wereldkampioen Noël van ’t End één voor één de leden van de club op de wedstrijdmat geworpen. Sommige leden wisten zelfs de wereldkampioen op zijn rug te werpen. Een geweldige ervaring en ware beleving voor de jeugdjudoka’s. De judobond is trots om hen te eren met de titel JBN Club van het Jaar.

Over Judo Promotion Twente

Met een gerenommeerd technisch programma en goed opgeleide leraren is Judo Promotion Twente al jaren een vooruitstrevende club op het technische vlak. De club is enorm in de breedte vertegenwoordigd en goed bereikbaar voor iedereen in Twente met een passie voor judo.

Binnen de club staat het centraal om onze leden zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijdjudo en judo in het algemeen”, licht Ferry toe. “Daarnaast staat gezelligheid en dingen samen doen net zo hoog in het vaandel. Iedereen krijgt de kans om zich zoveel mogelijk te ontwikkelen. Onlangs werd het 30-jarig jubileum nog gevierd en hebben wij het nieuwe logo gepresenteerd. Dit logo is verwerkt in de kleding pakketten die al onze leden kunnen aanschaffen.”

Bij Judo Promotion Twente worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Zo gaat de club ieder jaar met 60 tot 80 kinderen op kamp. “De groep bestaat uit een mix van beginnende en wedstrijdjudoka’s en de leeftijd varieert tussen de 7 tot 15 jaar. De oudere kinderen gaan mee om leiding te geven en er worden alleen maar sportactiviteiten georganiseerd. De judoka’s kunnen lekker bewegen en er wordt ook een bonte avond georganiseerd. Dergelijke initiatieven kenmerken onze cultuur van gezelligheid en dingen samen willen doen.”


Boodschap aan andere clubs
“Doe mee met districtsactiviteiten, maar ook met de activiteiten van de bond zoals de Nationale Budodag. Op deze manier heb je veel meer binding en krijg je ook veel meer terug. Er zijn zoveel goedwillenden binnen de judowereld, maar als jij nergens komt kan je ook de vraag niet stellen.”

“We hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Dit hebben we mede aan de ouders van onze leden, die ons hebben getipt om mee te doen, te danken”