Nationale Budodag

Dit budofeest wil je niet missen

Het aftellen kan beginnen! Op 23 oktober 2021 organiseert Judo Bond Nederland de volgende editie van de Nationale Budodag. Sportcentrum Papendal is het decor van dit drukbezochte evenement.

Marhinde Verkerk Dagvoorzitter Nationale

Deze editie is Marhinde Verkerk de dagvoorzitter en met 21 medailles op de IJF World Tour is Marhinde een van de meest succesvolle judoka's van de Nederlandse ploeg. Ze werd in 2009 wereldkampioen in de categorie tot 78 kg. Na die gouden medaille stond ze nog drie keer op het WK podium (1x zilver en 2x brons). Ook wist ze vier keer een medaille te winnen op de EK, waaronder goud op de European Games in Baku. Marhinde is trots om de dagvoorzitter te zijn en gaat o.a. een clinic aan de leeftijdsklasse -15/-18 geven en de masterclinic verzorgen. Daarnaast heeft ze via onderstaande video nog een boodschap voor iedereen die de budodag een warm hart toedraagt.

Clinics door

Eén ding weten we zeker, als Roy Meyer en Sanne van Dijke de mat op stappen om een clinic te geven dan wordt het een groot feest! Op de Nationale Budodag kan jij onderdeel zijn van dat feestje! Roy & Sanne geven dan namelijk clinics voor de -10 & -12 jaar.

Marhinde Verkerk geeft een clinic aan de -15/ -18 jaar en verzorgt ook de masterclinic. Daarnaast geeft Garmt Zijlstra, trainer coach op het NTC Papendal een clinic voor de -15/-18 jaar groep.

Programma volwassenen

Ook het programma voor volwassenen is bekend. Op de Nationale Budadag kun je deelnemen aan theoretische inspiratiesessies of praktijksessies op de mat. In de ochtend kun je mee doen aan workshops als preventief tapen, uitleg IJF wedstrijdreglement of gewicht maken.

In de middag staan de praktijksessies op de tatami op het programma. Hierbij kun je deelnemen aan sessies als Randori judo, terug naar de basis van aikido of de masterclinic door Marhinde Verkerk.

Japanse Markt

We sluiten dit jaar de Nationale Budodag af met een heuse Japanse markt. Ontmoet hier je idool tijdens de Meet & Greet, knutsel op zijn Japans, speel mee met de tape en scheur challenge, bekijk verschillende demonstraties en kijk rond bij de kraampjes. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten en kraampjes die jij vind op de Japanse markt.

Kom naar de Nationale Budodag