NIEUWS


Judovereniging Anton Geesink is JBN Club van het Jaar

Judo Bond Nederland heeft op de Medisana NK judo 2021 Judovereniging Anton Geesink uitgeroepen tot Club van het Jaar. De club kwam per touringcar naar de Nederlandse kampioenschappen in Almere.

Marhinde Verkerk dagvoorzitter Nationale Budodag 2021

Zaterdag 23 oktober is het eindelijk zover. De achtste editie van de Nationale Budodag. Wederom is Sportcentrum Papendal het decor voor dit budospektakel en deze editie is Marhinde Verkerk de dagvoorzitter

Joanne van Lieshout wereldkampioen junioren

Joanne van Lieshout heeft op de WK junioren in de klasse tot 63 kilogram goud gewonnen. In het Italiaanse Olbia was de pas 18-jarige judoka van TeamNL in de finale te sterk voor Laura Vazquez Fernandez.

Savelkouls stopt met topjudo

Tessie Savelkouls (+78 kg) neemt per direct afscheid als topjudoka. De judoka van TeamNL kwam tweemaal in actie op de Olympische Spelen en won onder andere goud op de IJF World Masters. Met haar succesvolle revalidatie richting de Olympische Spelen in Tokio inspireerde ze bovendien sportliefhebbers in Nederland.

Gun je kind judo zorgt voor aanwas judoka's bij clubs

In mei 2021 is de JBN de campagne Gun je kind judo gestart waarin we samen met Olympisch kampioen Mark Huizinga het belang van judo voor de jongste jeugd benadrukken.

De boodschap is mede dankzij de clubs verre van onopgemerkt gebleven. Zo zijn er niet alleen bij de clubs veel nieuwe leden aangemeld. Ook de JBN ziet al vier maanden een groei in het ledenaantal!

Vijf medailles op EK jiujitsu

Op de EK jiujitsu in Maintal hebben Boy Vogelzang en Aafke van Leeuwen de Europese titel veroverd. Vogelzang was de allerbeste in de categorie fighting system -77 kg, In de finale won de Nederlander van Percy Kunsa uit Frankrijk. Aafke van Leeuwen, drievoudig wereldkampioene won de Europese titel door in de finale Liva Tanzer Christiansen uit Denemarken te verslaan.

16de editie van de Wim Boersma Stage druk bezocht

Op 19 september heeft de 16de Wim Boersma Stage, georganiseerd door de Nationale Graden Commissie Jiujitsu (NGCJJ), plaatsgevonden. Er waren ongeveer 115 deelnemers aanwezig. De sfeer was meer dan aangenaam en had – na de vervelende corona periode – alles weg van een reünie.