NIEUWS


JBN randori competitie van start

Op zaterdag 23 maart is de JBN Randori Competitie van start gegaan. 80 judoka’s kwamen richting Putten om in Welness Centre Putten randoriwedstrijden te judoën en een clinic van topjudoka Roy Meyer te volgen.


Judoka’s kwamen vanuit diverse judoscholen uit de regio. Judoka’s van Joey’s Judoschool uit Nijkerk, Sportclub Do-it uit Barneveld, Dojo Huigenbos uit Voorthuizen, Judoschool Midden uit Amersfoort en vanuit Wellness Centre Putten deden mee aan dit evenement.

ZekerBewegen één van de genomineerden

ZekerBewegen van de JBN is één van de vier initiatieven die voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs is genomineerd. Met deze prijs beloont de Nederlandse Loterij initiatieven die Nederland gelukkiger, gezonder en sportiever maken.

De Nederlandse Loterij In Beweging Prijs biedt de JBN een unieke kans om ZekerBewegen verder te ontwikkelen. De jury maakt op 9 mei 2019 de winnaar bekend.

Special Olympics

Drie judoka’s van de Vlaardingse sportschool Tino Hoogendijk hebben in Abu Dhabi een prestatie van formaat neergezet, door drie gouden medailles te winnen bij de Special Olympics World Games, de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.Coach van het jaar

Op zaterdag 30 maart is Ron van Lamoen tijdens de Nationale Budodag uitgeroepen tot Coach van het Jaar 2018.


De winnaar ontving een meerderheid aan stemmen ten opzichte van medegenomineerden Gé van den Elshout en Sebastiaan van Eck.

JBN Aikidofestijn

Zondag 27 januari was Sportcentrum Papendal het decor voor een succesvolle editie van het JBN aikidofestijn. Tijdens de vierde editie verwelkomde de organisatie in totaal 200 deelnemers. Hans Belder, voorzitter nationale aikidocommissie (NCA), was enthousiast na afloop: "Alles verliep goed en er hing een goede sfeer. Het was een top dag!"