JBN keurmerkclub aan het woord

Judo Tan-Ren-Jutsu is nu ook een JBN keurmerkclub

Op 9 september 2020 ontving Judo Tan-Ren-Jutsu als een van de eerste judoclubs in de provincie Groningen het JBN Keurmerk. Vanwege het coronavirus kon het keurmerk pas dinsdag 3 november uitgereikt worden. Ronnie Grave nam het keurmerk in ontvangst van Edwin Korenberg, clubaccountmanager van de JBN. Helaas was er geen publiek in verband met de coronaregels. Desondanks hebben de aanwezige judoka’s en trainers er een klein feestje van gemaakt. Geschiedenis Ronnie Grave behaalde zijn zwarte band in 1996 (ondertussen is in het bezit van de 3e dan) en is judoleraar/coach B. De judoleraar heeft altijd de ambitie gehad om een eigen judoclub te beginnen. “Mijn doel was en is om zoveel mogelijk mensen het plezier van judo te laten ervaren”.

Ronnie verzorgde in zijn beginjaren als leraar de lessen bij verschillende verenigingen in de regio. In 2008 zette hij de stap om voor zichzelf te beginnen en is de club opgericht onder de naam Judoschool Grave. Hij kocht 90 m2 matten en is aan de slag gegaan in de dojo van het dorpshuis, De Pyramide te Finsterwolde. In januari 2009 kwam er een locatie in Stadskanaal bij; Sportschool Damkat. De naam moest natuurlijk veranderd worden om zo als één judoclub naar buiten te treden. De namen van beide clubs werden veranderd in Judo Tan-Ren-Jutsu. Vernoemd naar een club in het verleden uit Finsterwolde. Judo Tan-Ren-Jutsu betekent “Oefening baart kunst”. Vervolgens kwam er in september 2009 in Stadskanaal één avond bij voor de wedstrijdtraining. Dit omdat men ook de judoka’s die aan grotere toernooien wilden deelnemen op goed niveau training wilden aanbieden. Er volgden nog meer locaties waaronder in 2011 in Ter Apel. Op dit moment wordt er op 11 verschillende locaties judo en op één locatie (Hoogezand) jiujitsu aangeboden. Activiteiten Judo Tan-Ren-Jutsu verzorgt lessen in de breedtesport, maar ook in de wedstrijdsport gooit de club hoge ogen, de club heeft al Nederlandse kampioenen in de -15 jaar en in de -18 jaar. Ronnie heeft de eerste jaren alle activiteiten bijna alleen georganiseerd, maar op een gegeven moment was dat door drukke werkzaamheden niet meer te doen. Na de zomervakantie in 2012 heeft de judoleraar daarom een activiteitencommissie en een toernooicommissie opgericht. Ronnie vertelt hierover: “De activiteitencommissie komt een paar keer per jaar bij elkaar en verdelen de taken voor allerlei activiteiten zoals onze judokamp, de avond4daagse in Winschoten, De Run in Winschoten en natuurlijk niet te vergeten het Sinterklaasfeest op alle locaties etc”. Tijdens zo’n overleg van de activiteitencommissie ontstond het idee om een “echt” judotoernooi te organiseren. "We hadden wel allerlei regio opstaptoernooitjes georganiseerd, maar nu dus een groot toernooi. Ook omdat de club 5 jaar bestond. Bovendien werden er in de regio weinig grote toernooien georganiseerd. Judo Tan-Ren-Jutsu wilde de regio (Blauwestad) positief neerzetten met een goed georganiseerd judotoernooi. Het Blauwestad Judotoernooi; een opstaptoernooi en een internationaal toernooi. werd geboren.” Ronnie is blij dat hij nu het JBN keurmerk heeft. “Dit geeft aan dat wij als club een kwalitatief en veilig aanbod hebben voor de budoka en een waardering voor ons! Edwin Korenberg vult aan: “als JBN zijn wij blij dat clubs voor het keurmerk willen gaan. We willen zo laten zien dat deze clubs kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan!”

image
image

Overzicht clubs met JBN keurmerk

Sinds 2014

- Judovereniging Groot Houten

- Judoclub Berlicum

- JC Nuth

- Yoshi Sleen

- Judovereniging Jigotai

- Budoschool Gennep

- Judokan Maartensdijk

- Budosport van Geel

- Budoclub Geisha

- Shizen Hontai

- Lu Gia Jen

- Nippon Sport

- Judoclub Drunen

- Makato Dodokaj

Sinds 2015

- Budovereniging Asahi Assen Smilde

- Judoschool van Horssen

- Bakker Sports Schagen

- Judo Ryu Mackaaij

- Judo Vereniging Ijsselmeer

- Budo Ryu Sports

- JC Hercules

- Judo Vianen

- Judo Academy Nijmegen

- Judo Tomoda Nijmegen

- Randori Vierlingsbeek

- Verbueken Sports

Sinds 2016

- Sportinstituut Verhagen

- Hikari

- JC Liempde

- Hei Sei Do Klimmen

- Judoteam Bijsterbosch

- Budo Sport Shizentai

Sinds 2017

- Judoklub Tilburg

- Judovereniging Kuatsu

- Budocentrum Winterswijk

- Judo Promotion Twente

- Stella Duce

- Beentje Judo-Sport

- Budo Gouweleeuw

Sinds 2018

- Judovereniging KAI

- Judovereniging Anton Geesink

- Judovereniging Borger

- Stichting Shoganai Judo Dronten

- Judo Club Landsmeer

- Judoclub Paddepad

- Team Gouwe Sports

- Stichting Judosport Oost

Sinds 2019

- Sportschool Ikigai

- Budovereniging De Wa-Kwai

- De Korte Sportinstituut

- Budocentrum Fun & Fit

- Sportschool Salomons

- Judoschool Progress

- Judoschool Appels

- Judo Ryu Rijkse

- Ped's Sort Centre

- Dojo Huigenbos

- Judoschool Ukemi

- Budoschool Amsterdam

- Sport en Bewegen Vianen

- Judovereniging Marum

- Meer Dan Judo

Sinds 2020 - Jindo - Joey's Judoschool - Judo Duurstede - Judo Dries Poelstra - Jiritsu - Kei-Fit - Shihan Drachten - Budo Ryu Kenshin - JCR Judo - Judoschool Assen - JS Tan-Ren-Jutsu - Yuseigashi