Agenda

Aikido zomerschool

10-14 juli

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 juli vindt de aikido zomerschool plaats. In het Gelderse Stroe wordt er vijf dagen getraind onder leiding van Claude Pellerin (7e dan). 

Grand Prix Boedapest

12-14 juli

Van 12 tot en met 14 juli komen Nederlandse judoka's in actie op de Grand Prix in Boedapest. De selectie wordt bekend gemaakt via www.jbn.nl.

EJU Training Camp

17-24 juli

Van 17 tot en met 24 juli is Sportcentrum Papendal wederom gastheer voor een officieel EJU Training Camp. Naar verwachting reizen meer dan 100 internationale topjudoka’s af naar Arnhem. Meer informatie

EK kata

20 & 21 juli

In het weekend van 20 en 21 juli worden de Europese kampioenschappen kata gehouden op Gran Canaria. Klik hier voor de Nederlandse selectie.

EJOF

24-27 juli

Eind juli is Bakoe gastheer voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF). Een maximum aantal van twaalf judoka's wordt voorgedragen bij NOC*NSF, verdeeld over zeven meisjes en vijf jongens. Bekijk de selectie hier.

EK veteranen

25-27 juli

De Nederlandse veteranen gaan eind juli op jacht naar EK-succes. Er wordt gestreden in diverse leeftijdscategorieën (steeds in stappen van vijf jaar oplopend) en gewichtsklassen, startende vanaf de leeftijd van 30 jaar. Check www.jbn.nl voor meer informatie.

Grand Prix Zagreb

26-28 juli

Een Nederlandse ploeg reist in juli af naar Zagreb voor een Grand Prix. Via www.jbn.nl wordt de selectie bekend gemaakt.

WK judo Tokio

25 augustus -
1 september

In augustus reizen de Nederlandse judoka's af naar Japan voor de wereldkampioenschappen. In Tokio wordt gestreden om de wereldtitel. De Nederlandse selectie wordt op een later moment bekend gemaakt.

WK kata

4 & 5 september

De wereldkampioenschappen kata worden in 2019 georganiseerd in Korea. Naar verwachting komen ook Nederlandse koppels in actie.

NKT

7 september

Tijdens het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) in september proberen judoka’s zich te plaatsen voor de NK judo senioren. Koop hier je tickets.

EK judo -21 Vantaa

12-14 september

Het eerste titeltoernooi voor de junioren staat in september op de agenda met de Europese kampioenschappen in Finland. De selectie wordt bekend gemaakt via www.jbn.nl.

Wim Boersma stage

22 september

In 2019 wordt voor de vijftiende keer de Wim Boersma stage georganiseerd. Zondag 22 september staan er verschillende kata op het programma. Alle jiujitsuka's zijn op Papendal van harte welkom voor deze internationale stage. Noteer de datum alvast in je agenda, verdere informatie volgt spoedig.

Grand Prix Tashkent

20-22 september

De Grand Prix in Tashkent is van 20 tot en met 22 september. Op een later moment wordt er gecommuniceerd over de selectie via www.jbn.nl.

WK judo -18 Almaty

25-29 september

De Kazachse stad Almaty is in oktober het decor voor de wereldkampioenschappen voor cadetten.
Bekijk hier de Nederlandse selectie. 

NK judo 2019

28 & 29 september

Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 barst de strijd los om de felbegeerde titel van Nederlands kampioen. In Topsportcentrum Almere betreden meer dan 100 judoka's de tatami. In veertien gewichtsklassen gaat men de concurrentie aan. Alle informatie via jbn.nl/nk.