NIEUWS


TeamNL judoka's terug op de mat

Na maandenlang thuis trainen mogen de judoka's van TeamNL vandaag eindelijk weer de mat op voor een judotraining. De blijdschap is dan ook van de gezichten af te lezen als de judoka's de tatami van de Ruskahal betreden.

Judo voor kinderen met lichamelijk en geestelijke uitdagingen

Dat bewegen heel belangrijk is voor kinderen dat weten we allemaal. Maar ook voor kinderen bij wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is, of meedoen met een groep al een uitdaging is, is bewegen net zo belangrijk. Een perfecte sport voor deze kinderen is judo!

Een leraardiploma halen in de buitenlucht

Vaak zal het niet voor gekomen zijn dat een judoleraar zijn/ haar diploma haalt in de buitenlucht. Toch gebeurde dat afgelopen maandag. Joey van Alphen, van Judoclub Drunen ronde succesvol zijn PVB lesgeven af voor de opleiding Judoleider niveau 2.

Aangepaste versie sportprotocol online

Het kabinet heeft in haar laatste persconferentie flinke versoepelingen aangekondigd per 1 juli. De JBN heeft in allerlei werkgroepen zijn uiterste best gedaan om op deze versoepelingen aan te sturen. De versoepelingen zijn dusdanig groot en geven veel meer ruimte dan in het reeds gedeelde aangepaste sportprotocol rekening mee is gehouden.

In memoriam: Ilona Lucassen

Op vrijdag 12 juni overleed Ilona Lucassen. Dit onwaarschijnlijk verdrietige bericht is bij iedereen ingeslagen als een bom. Lucassen, die slechts 23 jaar werd, maakte sinds 2016 onderdeel uit van de nationale selectie op Papendal. Haar beste prestatie leverde de Brabantse in 2018 toen ze in Den Haag brons veroverde tijdens de Grand Prix