Guusje Steenhuis

In de Nippon Budokan komt Guusje Steenhuis op 29 juli tijdens haar wedstrijddag in actie. Guusje die in de klasse tot 78 kilogram uitkomt heeft al een zilveren (Bakoe, 2018) en een bronzen (Boedapest 2021) WK medaille veroverd. Daarnaast heeft zij drie zilveren EK medailles op haar naam staan. Steenhuis staat voor haar olympisch debuut. De Brabantse was bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 nog reserve.


Gewichtsklasse: -78 kg

Geboortedatum: 27 oktober 1992

Clubhistorie: Stichting Top Judo Nijmegen, De Korte Sportinstituut

Wereldranglijst: 5e

Belangrijkste resultaten: Brons WK Boedapest & Brons World Masters 2021, Brons EK Lissabon 2021

Belangrijke concurrenten

#RoadToTokyo

Steenhuis won eerder dit jaar op de Europese kampioenschappen in Lissabon zilver en bij de World Masters in Doha brons. Tijdens beide toernooien versloeg ze Marhinde Verkerk, waarmee ze streedt om het Nederlandse ticket in de -78 kg.

Ook op de WK in Boedapest troffen de twee Nederlandse judoka's elkaar. Guusje Steenhuis wist de bronzen medaille te veroveren en versloeg in haar laatste wedstrijd wederom Marhinde Verkerk, die de laatste wedstrijd uit haar rijke carriere judode.

Na de partij volgde een knuffel, waarna beide dames geëmotioneerd de tatami verlieten. Steenhuis was bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 nog reserve, maar staat nu voor haar Olympisch debuut.