NIEUWS


Gijs Ronnes nieuwe directeur topsport

Gijs Ronnes is de nieuwe directeur topsport van Judo Bond Nederland (JBN). De Woerdenaar volgt Tjaart Kloosterboer op en is aangesteld tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De 44-jarige Ronnes was eerder werkzaam bij onder meer de volleybalbond als bondscoach beachvolleybal waar hij leiding gaf aan het mannenprogramma. Onder zijn leiding werd het programma wereldwijd toonaangevend met aansprekende resultaten als een wereldtitel, Olympisch brons en werd tweemaal de titel ‘Sportploeg van het Jaar’ bemachtigd.

Judo TeamNL wint zilver op EK Mixteams

Op de EK mixteams in het Russische Oefa heeft Judo TeamNL zilver gewonnen. Na zilver in 2018 en een vijfde plaats in 2019 was het alweer de tweede zilveren medaille voor Nederland in deze nog jonge Olympische discipline.

Europese erkenning voor Gun je Kind judo

De European Judo Union (EJU) heeft de Gun je kind Judo campagne als best practice op haar website uitgelicht. Een prachtige erkenning voor de campagne die de afgelopen maanden voor een positieve ledenontwikkeling bij clubs en bond heeft gezorgd.

50-jarig jubileum voor Budo Ryu Rotterdam

In november vierden de budoka's van Budo Ryu Rotterdam na een jaar uitstel alsnog het 50-jarig jubileum van de club. 51 jaar geleden (zondag 7 november 1970) werd de Rotterdamse club in de gymnastiekzaal aan de Brongras in de wijk Ommoord als Judoclub Ommoord gestart door judoleraar Leo Ratten en Dick van der Meer. Nu, ruim 50 jaar later is de vereniging nog altijd een begrip in Rotterdam.

Judo TeamNL awards: de uitslagen

Dinsdag werden op Sportcentrum Papendal voor het eerst de Judo TeamNL awards uitgereikt. Sanne van Dijke is verkozen tot judoka van het jaar 2021. Marit Kamps ging er met de titel talent van het jaar vandoor.