NIEUWS


Dertien judoka's naar EK in Lissabon

Dertien judoka’s gaan naar de Europese kampioenschappen judo, half april in Lissabon. De EK is het laatste nog resterende meetmoment voor de Olympische Spelen alvorens de selectiecommissie een keuze maakt in de gewichtsklassen waarin sprake is van een concurrentiestrijd.

Inschrijven verkiezing Club van het Jaar 2021

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sportclub het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’ en geef jouw club de erkenning en waardering die het verdient. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport.

Judoleraar opleiding niveau 2, 3 en 4 van start

Op het CIOS Arnhem, CIOS Haarlem, CIOS Heerenveen en op Sport en Bewegen van het Alfa College in Groningen is het komend schooljaar weer mogelijk om de opleiding tot Judoleraar 2, 3 en 4 te volgen. De opleiding loopt van half september 2021 tot juni 2022. Behalve de opleiding in Heerenveen welke start op 4 februari 2022.

Interview langs de lijn met algemeen directeur Huub Stammes: 'Zet binnensport niet buitenspel'

Het water staat de binnensporten in Nederland aan de lippen. Sporthallen, sport- en dansscholen en zwembaden zijn al maanden gesloten of slechts zeer beperkt in gebruik, met als gevolg dat zes miljoen sportende Nederlanders door de coronamaatregelen van het kabinet buitenspel staan. Plat gezegd: de binnensporten liggen nagenoeg op hun gat. Huub Stammes, algemeen directeur van Judo Bond Nederland sprak hierover bij Langs de Lijn En Omstreken.

Kim Polling wint goud in Antalya

Goud voor Kim Polling op de Grand Slam in Antalya. De Groningse was de sterkste in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse viervoudig Europees kampioen kende zo een goede generale voor de EK die op 16 april gepland staan in Lissabon.