NIEUWS


Tessa Brouwer eerste vrouwelijke voorzitter van de JBN

Maandagavond 30 november heeft de bondsraad van Judo Bond Nederland in de algemene vergadering twee nieuwe bestuursleden gekozen. Tessa Brouwer werd benoemd tot voorzitter van het bestuur. Hendrik Koppe is de nieuwe portefeuillehouder topsport. Met de gekozen kandidaten is, na een bestuurlijke oververhitte zomerperiode, het JBN bondsbestuur vanaf heden weer voltallig.

Roy Schipper per 1 januari nieuwe RTC trainer/coach regio Noord West

Roy Schipper wordt per 1 januari as. de nieuwe RTC trainer/coach voor de regio Noord West. De jonge trainer vervangt Jasper Huitsing die als coach aan de slag gaat in Luxemburg. Schipper vervult de functie tot en met eind juli, het moment dat de huidige landelijke opleidingsstructuur overgaat in de nieuwe structuur. Schipper (24) gaat fulltime aan de slag en zal in de praktijk worden ondersteund door oud-wereldkampioen Guillaume Elmont, die de rol van mentor/coach van Schipper op zich neemt.

Online quiz door Natascha Ausma en Hilde Jager

Op maandag 21 december om 19.30 uur zorgen TeamNL judoka's Natascha Ausma en Hilde Jager voor top entertainment. Zij gaan namelijk een online quiz presenteren. Een ideale kans om te laten zien hoeveel kennis jij over de verschillende disciplines, de JBN, Olympische Spelen, TeamNL en nog veel meer budo gerelateerde onderwerpen hebt.

Sport en bewegen, ‘s werelds grootste taal! | Judo inspireert andere sporten

Bewegen is ‘s werelds grootste taal. We herkennen over de landgrenzen en door taalbarrières heen beweegpatronen van elkaar. Dit geldt ook voor sport. Sport is bewegen binnen gestelde kaders en met een specifieke (sport)cultuur, maar het blijft bewegen. Als we deze generieke beweegpatronen (handelingen) nu eens nader onder de loep leggen, dan zien we dat veel sporten meer op elkaar lijken dan velen van ons denken.

Cornelisse en Van Lieshout Europees kampioen -23 jaar

Pleuni Cornelisse (-57 kg) en Joanne van Lieshout (-63 kg) zijn Europees Kampioen onder 23 jaar! Na een geweldig toernooi winnen zij beiden de finale. Ook Yannick van der Kolk mag het podium op. Hij wint het brons in de -73 kg categorie.