Noël van 't End

Op 28 juli stappen de heren tot 90 kg de mat op. Voor Judo TeamNL komt dan Noël van 't End in actie. De in Houten geboren judoka bewaart goede herinneringen aan de Budokan in Tokio. In 2019 werd hij er wereldkampioen!


Gewichtsklasse: -90 kg

Geboortedatum: 15 juni 1991

Clubhistorie: Theo Meijer Sport

Wereldranglijst: 2e

Belangrijkste resultaten: Wereldkampioen 2019, Goud World Masters 2021, Goud Grand Slam Ekatarinaburg 2019

Belangrijke concurrenten

Wereldkampioen 2019

Topjudoka Noël van 't End kroonde zich in 2019 tot wereldkampioen. In de Budokan in Tokio won hij de finale tot 90 kilogram van thuisfavoriet Shoichiro Mukai. Het was precies 10 jaar geleden dat een Nederlander wereldkampioen werd. In 2009 veroverde Marhinde Verkerk de gouden WK-plak in haar geboortestad Rotterdam.

Ode aan Geesink

23 oktober 1964, 56 jaar geleden, won Anton Geesink in Tokio een legendarische medaille op de Olympische Spelen. Geesink was de eerste niet-Japanner die een gouden olympische medaille won. Daar inspireert hij nu nog steeds judoka's mee. Anton is voor wereldkampioen Noël van 't End nog steeds zijn grote voorbeeld.

Anton Geesink Munt

Noël van ’t End en staatssecretaris Hans Vijlbrief sloegen op 23 juni 2021 het eerste exemplaar van het Anton Geesink Vijfje ceremonieel met de historische slingerpers in Sportcentrum Papendal, het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Om de band tussen beide judoka’s te benadrukken, is er ook een Noël van ’t End-uitgifte ontworpen.