Sanne van Dijke

Op 28 juli zijn de dames in de klasse tot 70 kg aan zet. Sanne van Dijke gaat Judo TeamNL in deze gewichtsklasse vertegenwoordigen. In juni 2021 veroverde de 25-jarige Van Dijke op de WK in Boedapest een bronzen plak. Voor de Brabantse was het haar 1e medaille op een mondiaal eindtoernooi.


Gewichtsklasse: -70 kg

Geboortedatum: 21 juli 1995

Clubhistorie: Judoclub Berlicum, JTS Eindhoven

Wereldranglijst: 3e

Belangrijkste resultaten: Brons WK Boedapest 2021, Goud EK Lissabon 2021, Goud EK Warschau 2017

Belangrijke concurrenten

#RoadToTokyo

Sanne van Dijke keerde na een emotioneel jaar waarin ze haar broer en een trainingsmaatje verloor met succes terug op de IJF World Tour die door het coronavirus stil had gelegen. Na een zilveren medaille op de EK in praag 2020 en een bronzen medaille op de Grand Slam Tel Aviv won Van Dijke goud op de Europese kampioenschappen in Lissabon door de Française Margaux Pinot te verslaan.

Met die Europese titel besliste de Nederlandse de concurrentiestrijd met Kim Polling in haar voordeel. Op Koningsdag kwam het bericht van de selectiecommissie over de definitieve verdeling van het Olympisch startbewijs in de klasse tot 70 kilogram.

De 25-jarige Van Dijke gaat op 28 juli de mat betreden om op de Olympische Zomerspelen te schitteren. Van Dijke zal met vertrouwen de mat op stappen in Tokio. De Nederlandse won onlangs brons op de wereldkampioenschappen in Boedapest en is in Japan als eerste geplaatst.