'Gun je kind judo' campagne ook in 2022 ingezet voor promotie judosport

Precies een jaar geleden is de JBN gestart met de tot nog toe succesvolle campagne “Gun je kind judo”. Met de inzet van judoboegbeeld Mark Huizinga, Olympisch kampioen in 2000, worden met name jonge ouders aangesproken op de vele voordelen die judo hun kinderen kan bieden.

Kinderen bewegen minder dan ooit en de coronacrisis heeft een flink negatief effect gehad. Ook de motorische vaardigheden van kinderen nemen af. Dit kan op lange termijn schadelijk zijn voor hun gezondheid met eerder kans op bijvoorbeeld botbreuken, minder weerbaarheid, overgewicht, etc. Wij gunnen kinderen juist dat zij motorisch vaardig zijn en daarmee de “wereld aankunnen”.

Judo is bij uitstek geschikt om vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Het is geen doel om een goede judoka te worden, maar om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien. De motorische en mentale ontwikkelingen staan voorop!

Die ontwikkelingen worden in de ‘Gun je kind judo’ campagne stuk voor stuk belicht, d.m.v. thematische filmpjes. Elke ontwikkeling is bovendien gekoppeld aan een eigen ‘karakter’, zoals sociale Julian, sterke Sander, slimme Gwen en stoere Collin.

Op www.gunjekindjudo.nl is het heel eenvoudig een gratis proefles aan te vragen bij een club in de buurt. Sinds de lancering van de campagne was er maandenlang een ledengroei te noteren en is er aandacht geweest in nationale media zoals het RTL Nieuws, Qmusic, B.V.S.C. Radio 1. Ook is er met JBN clubs positief contact geweest over de campagne en is de boodschap mede dankzij hen verre van onopgemerkt gebleven. Via verschillende media gaat de JBN ook het komende halfjaar de boodschap van ‘Gun je kind judo’ verder kracht bij zetten. Voor de gehele campagne mogen we rekenen op de steun van een trouwe partner: BouwGarant. Zij hebben zich verbonden aan deze actie, en ondersteunen de doelstellingen die de JBN daarmee nastreeft.

Rob de Groot, directeur van BouwGarant, zegt daarover: Wij vinden het belangrijk dat kinderen van jongs af aan gestimuleerd worden te sporten, en sport als middel leren gebruiken om jezelf door te ontwikkelen. Bouwen aan een mooie toekomst, door fysiek en mentaal stevig in je schoenen te staan en te leren vertrouwen in jezelf; dat zijn wel parallellen uit de judosport die we ook in de bouw graag terugzien.

Over BouwGarant

BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Al ruim 25 jaar doen zij er alles aan om je zekerheid te bieden als je gaat bouwen. De zekerheid van een goed bouwbedrijf, een degelijke klachtregeling en een sterk garantieproduct. Als je kiest voor een BouwGarant-aannemer, zet je een belangrijke eerste stap voor een zorgeloze bouw, verbouwing of renovatie.