Keurmerkclubs

In 2022 zijn er alweer drie JBN keurmerkclubs bijgekomen. Steeds meer clubs willen het keurmerk behalen omdat ze de erkenning en waardering belangrijk vinden. Naast het feit dat ze aan willen tonen dat het met de kwaliteit en de veiligheid op de club goed zit. We hebben een aantal clubs gevraagd waarom ze gekozen hebben om het keurmerk-traject in te gaan en hoe ze dit hebben ervaren. Daarbij hebben we de vragen voorgelegd waarom ze denken dat dit voor andere clubs geschikt is en waarom ze dit traject ook in zouden moeten gaan.

Waarom hebben jullie gekozen voor het keurmerk? Judoschool van Dulken (Ewoud van Dulken): Het keurmerk geeft de mogelijkheid om kwaliteit uit te stralen. Onze judoschool staat voor kwaliteit en plezier en daarom hebben wij gekozen om deel te nemen in het keurmerktraject. Wij willen namelijk het beste voor onze leerlingen. Chikara-Sport (Laila Elmahi): Het is een erkenning voor ons als judoclub. Daarnaast is het een kwaliteitserkenning die we kunnen gebruiken in de communicatie over de club. Budovereniging De Bem (Marvin de la Croes): Als budovereniging, die verbonden is aan een basisschool, wilden we graag het JBN keurmerk. We willen graag daadwerkelijk laten zien dat we aan een “extra” veilig sportklimaat voldoen. Tevens toont het keurmerk aan dat je als club altijd dat “extra” zichtbare stapje wil maken. Sportschool Hier (Colin Kist): We hebben als club volop aandacht voor kwaliteit van de lessen en ook veiligheid staat hoog in het vaandel voor ons. Het JBN Keurmerk is een erkenning hiervoor. En wij zien ook de voordelen van het keurmerk voor een club.

Beschrijf kort hoe je het aanvraag traject hebt ervaren. Judoschool van Dulken (Ewoud van Dulken): We vinden het over het algemeen duidelijk wat er verwacht wordt van clubs met een keurmerk. Goede onderbouwing verstrekken is belangrijk voor toekomstige leden en de JBN. Door transparant te zijn kan er een goed beeld gegeven worden hoe er te werk gegaan wordt en wat er gaande is in de sport. Judo moet toch overal een goed niveau krijgen/hebben. Chikara-Sport (Laila Elmahi): Het aanvraagtraject is in eerste instantie zaken even goed uitzoeken. Wanneer je alles op papier hebt gaat het snel en heb je een waardevol dossier opgebouwd. Budovereniging De Bem (Marvin de la Croes): Tijdens het traject werden we goed begeleid om de juiste documenten aan te dragen. Waar nodig werden we ook geadviseerd waar het “beter / handiger” kon. Sportschool Hier! (Colin Kist): We zijn super goed geholpen doordat er met ons mee werd gedacht. Ik zeg neem contact op met de JBN om dit traject ook in te gaan.

Waarom moeten andere clubs zich er ook voor aanmelden? Judoschool van Dulken (Ewoud van Dulken): Andere clubs zouden zich ook moeten aanmelden om het hoge niveau van het Nederlandse judo intact te houden. Door te verenigen (binding - en verenigkracht) krijgen we duidelijkheid over de gang van zaken, ledenaantallen etc. Het is ook van belang voor de toekomst van de sport. Zo kunnen we door landelijke cijfers meer voor elkaar krijgen binnen bijvoorbeeld het onderwijs. Judo moet de basis worden van elk individu en dat begint op jonge leeftijd. En vergeet niet alle voordelen waaronder: dat je verzekerd bent voor ongevallen. Chikara-Sport (Laila Elmahi): Erkenning als judoclub. Budoschool De Bem (Marvin de la Croes): Ongetwijfeld zullen veel clubs werken aan een veilig sportklimaat. Maar het is goed dit ook vast te leggen en uit te dragen. Door het keurmerk te behalen kan je dit als club extra kracht bij zetten. Sportschool Hier! (Colin Kist): Andere judoclubs zouden dit traject ook in moeten gaan omdat we hier een kwaliteitsslag mee maken binnen de budosport(en). Het is ook een mooie erkenning van hoe je als clubs zaken rondom kwaliteit en veiligheid goed geregeld hebt. Naast natuurlijk de voordelen die je hebt/krijgt als JBN Keurmerk club.

Voordelen JBN keurmerkclubs

• Mogelijkheid tot teruggave jaarlijkse clubcontributie • Keurmerkregistratie en zichtbaar kwaliteitskeurmerk voor leden, bedrijven en overheidsinstanties. • Gratis lenen aanhangwagens met matten en pakken • Club word bovenaan en in het oranje weergegeven in de JBN clubfinder • Acties rondom evenementen voor leden van Keurmerkclubs • Acties vanuit partners JBN speciaal voor Keurmerkclubs • 2 vrijkaarten voor de Nationale Budodag

• 2 vrijkaarten voor het NK judo • Een leuk cadeautje vanuit de JBN omdat we blij zijn dat er weer een Keurmerkclub bij is gekomen • Promotiepakket (o.a. poster en promofilm met Roy Meyer) • TuimeljudoPlus in het kader van hulp bij ledenwerving (alleen voor Keurmerkclubs) • Clinic door (top)judoka speciaal voor leden van keurmerkclubs (*voorwaarden van toepassing) • Geen kosten (€50,--) bij organisatie toernooi via JBN • Gratis upgrade mogelijk naar het volledige clubpakket van Foys, ons nieuwe ledensysteem. Niet-keurmerk clubs maken alleen gratis gebruik van het basispakket en betalen (indien hiervoor gekozen wordt) €1,75 per lid per jaar voor het volledige clubpakket.

Voor vragen/ondersteuning kan je contact opnemen via de onderstaande gegevens: District Zuid-Nederland en Limburg - Walter van der Mast - 06-53205239 District Noord-Holland en Zuid-Holland - Tjalling van der Zee, 06-24290857 District Midden-Nederland, Oost-Nederland en Noord-Nederland - Edwin Korenberg - 06-50258960